ZAJĘCIA KULINARNE POD ZNAKIEM PĄCZKA!

ZAJĘCIA KULINARNE POD ZNAKIEM PĄCZKA!

W lutowym kalendarzu znaleźć możemy dwa wyróżniające się dni: Walentynki i Tłusty Czwartek. My na zajęciach kulinarnych oczywiście wybraliśmy ten drugi i prawie w przeddzień święta okrągłych, puszystych słodkości, uczyliśmy się jak zrobić pączki. Był to przepis nietypowy, ponieważ do ciasta dodaje się ugotowane ziemniaki. Nasi mali kucharze jak zwykle z ochotą zabrali się do działania. Zakasali rękawy, założyli fartuszki i w krótkim czasie powstało doskonałe ciasto, które zamieniło się w pączki różnych kształtów, można było zobaczyć nawet pączka w kształcie pierożka. Smażeniem zajęła się Pani Ania, a dzieci z bezpiecznej odległości, z talerzami w ręku czekały na gotowe smakołyki. Następnie wystarczyło trochę cukru pudru i można już było zajadać. Wszystkim smakowało, każdy też mógł zabrać parę do domu, by pochwalić się i poczęstować domowników. Kolejna ciekawa lekcja kulinarna za nami.

Skip to content